lunes, 12 de diciembre de 2011

Klasikoan 1-3 gailendu zen Guardiolaren taldea

Itziar GORRITI ZENEKORTA

Larunbatean gaueko hamarretan futbol zale amorratuentzat mundua geratu egin zen bi orduz munduko bi talde handienen lehia ikusteko. Etxekoentzat beraien zaleen aurrean porrot izugarria izan zen Bartzelona nagusi izan baitzen. 16.jardunaldian, Santiago Bernabeu futbol zelaian hiru puntu baino askoz ere gehiago jokatu ziren. Lehenengo gola 23. segundoan iritzi zen, Vitor Valdesek egindako akatsaren ondorioz, atezain katalanak Di Mariari eman zion baloia eta Benzema jokalari frantsesak sareetara bidali zuen. Norgehiagoka maldan gora jarri zitzaien etxeko taldeari markagailuan aurre hartuz. Lehen minutuetan Mourinhoren taldea eraso aritu zen, baina Guardiolaren taldeak erasoan jarraitu zuen. Horrela, 29.minutuan Messik eginiko jokaldiaren ostean Alexisek berdinketa lortu zuen.

Atsedenaldiaren ostean talde blaugrana nagusi izango zen, bigarren zatia hasi eta zazpi minutura Xavik 1-2koa jarri zuen Marcelok jaurtiketa desbideratu eta gero. Bartzelona markagailuaren aurretik jarri ondoren talde zuria galduta ibiliko da abagune garbirik izan gabe. Talde Kataluniarren 3.gola 65.minutuan iritziko da, Dani Alvesek bigarren zutoinera egindako erdiraketa bat baliatuz Cesc Fabregasek errematatu eta baloia sare barrura bidaliko du. Neurketa 1-3koarekin amaitu zen, hiru puntu garrantzitsuak Kataluniara joan ziren. Zuriak partida bat gutxiago izan arren, Bartzelona da sailkapenaren buru.