lunes, 19 de diciembre de 2011

Blaugrana olatuak bernabeu urpedu du

Maria GARDE

Ligako 16. jardunaldian Barcako jokalariek lortu dute garaipena 3 puntuak eskuratuz Real Madril suntsitu baten aurrean.  Mundu osoko telebistek klasikoa jarraitzen zuten atzo gauen eta  madrildarrek bere jokalarien porrota sufritu zuten etxean, Santiago Bernabeun.  Gauardiolaren taldea gailendu zen 1-3 batekin bigarren zatian markagailua irauliz.

Nahiz eta partida galdu, gloriazko minutuak eduki zituen Mourinhoren taldeak, izan ere partidaren lehenengo jokaldian, 23. segundoan Benzemak 1-0ekoa lortu zuen Victor Valdesen hutsegite larri baten ostean. Valdesek nahigabe Real Madrileko Di Maria erdilariari balioa eman zion eta honek Benzemari erdiratu zion eta buruz sartu zuen aurrelariak.

Gogor aritu ziren bi taldeek goleko aukerak sortuz etengabean. Casillasek Messi eta Xabiren jaurtiketak eten zituen. Madrildarrek aukerak sortu zituzten era berean, 24. Minutuak Cristianok aukerarik garbiena izan zuen, baina jaurtiketa kanpora zuzendu zuen, partidua amaitu bezain pronto leku guztietako kritikak jasoz.
Partidaren lehengo zatia amaitzeko, 29. minutuan bartzelonako Alexisek berdinketa lortu zuen, Messiren jokaldiri esker.

Bigarren zatian blaugranek gailendu ziren erabat, 7. Minutuan 1-2koa Xavik lortu zuen, bigarren gol horrekin madrildarrak lur jota geratu ziren partida bartzelonako ekipoari emanez. Izan ere, blaugranek partidaren bigarren zatia guztiz menperatu zuten, futbol erakustaldi ikaragarria eskainiz. Cesc Fabregasek 52. minutuan hirugarren gola sartu zuen, 1-3 kokatuz markagailua eta Kataluniako taldeari hiru puntuak emanez.